niedziela, 17 stycznia 2010

Pasta jajeczna



Lubię od czasu do czasu zjeść kanapki z pastą jajeczną. Tradycyjnie robiłam ją z jajek, masła, koncentratu pomidorowego i przypraw. Zawsze trzeba było wyjmować ją wcześniej z lodówki, bo przez dodatek masła, cieżko się na zimno rozsmarowywała.
Na stronie kotlet.tv znalazłam trochę inną wersję tej pasty i od tamtej pory robię wg tego przepisu:

Składniki:
  • 3 jajka
  • pietruszka lub szczypiorek (zużywam 1/3 natki)
  • sól i pieprz (max po 1/2 łyżeczki)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18% (ewentualnie jogurtu)
Jajka gotuje na twardo, drobno siekam, dodaję szczyptę soli i pieprzu, majonez, śmietanę i mieszam. Na koniec dla siebie posypuję szczypiorkiem (niestety moja córcia ani partner zieleninki nie preferują na kanapkach).
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz