poniedziałek, 11 czerwca 2012

Łosoś z piekarnika w kieszonkach

Szukałam pomysłu jak przyrządzić dzwonki z łososia i najbardziej przypadł mi do gustu łosoś z piekarnika
. Jest to połączenie kilku przepisów z blogów więc nikogo tym razem nie będę cytować.
  • dzwonki łososia
  • cytryna
  • przyprawy
  • masło
  • czosnek
Łososia przyprawiamy gotową mieszanką do ryb, można samą solą, ziołami, jak kto lubi. Rozkładamy kawałki foli aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. Na każdym z nich układamy dzwonki łososia, kawałki masła, ząbek czosnku w kawałkach i plasterek cytryny. Zamykamy kieszonki i pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 20-25 minut. Można w międzyczasie sprawdzić, bo łosoś nie potrzebuje długiego pieczenia.
Moja córcia zjadła z apetytem, bo był aromatyczny i ładnie odchodziły delikatne płatki ryby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz