środa, 8 sierpnia 2012

Jajka z sosem tatarskim

Moja córcia miała ochotę na jajka żaglówki. Przy okazji miałam możliwość by wypróbować sos Tatarski jaki otrzymałam od firmy Develey.
Nasze żaglówki robimy wg instrukcji zamieszczonej tutaj, a ja zrobiłam dla siebie jajka na twardo polane sosem tatarskim i posypane szczypiorkiem.

Sos jest dosyć delikatny w smaku, lekko wyczuwalny posmak octu? Ma bardzo aksamitną i gęstą konsystencję, ogórki prawie niewyczuwalne, bo są dosyć rozdrobnione. Zaletą też jest, że nie ma w nim żadnych konserwantów. Jeżeli nie mamy ochoty samemu robić sosu, to może być jakaś alternatywa jako dodatek do jaj czy wędlin.
Ja jednak cały czas mam w pamięci jaja w sosie tatarskim, które podjadałam kiedy jeszcze pracowałam jako kelnerka na weselach. W kuchni zawsze moje ulubione panie odkładały dla mnie malutką przekąskę, bym mogła na świeżo się delektować. Jajka z sosem z dodatkiem grzybków i ogórka... 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz